Hoe sluit ik mijn PC aan op mijn TV?

Hoe sluit ik mijn PC aan opTY

Gamen met muis en toetsenbord is ideaal voor competitieve games zoals online shooters. Een monitor heeft een lagere input lag dan een TV en is dus veel geschikter voor online competitieve games. Input lag is de vertraging tussen het indrukken van een knop en de verwerking hiervan op het scherm. Tijdens het gamen is het van essentieel belang dat de input lag zo klein mogelijk is, zeker bij competitieve games of games waar timing een grote rol speelt. Input lag kan in online games het verschil tussen winnen of verliezen betekenen.

Soms wil je echter lekker op de bank hangen voor de TV en gamen met een controller. Met name offline singleplayer games lenen zich hier uitstekend voor. Gamen is nog leuker met vrienden, en waarschijnlijk zit je dan liever op de bank voor de TV dan met zijn allen rondom een monitor. Daarom leggen wij je uit hoe je jouw Game PC kunt aansluiten op je televisie.

Via HDMI

1. Sluit je PC aan op je TV met een HDMI kabel

Als de TV niet ver van je computer vandaan staat is het aansluiten van je computer op je TV met een HDMI kabel de beste oplossing. De HDMI kabel mag maximaal 15 meter zijn, bij een langere kabel zal kwaliteitsverlies optreden.

2. Selecteer de juiste bron op je TV

Druk op de source-knop op de afstandsbediening van je TV en selecteer vervolgens de HDMI-bron die bij de aangesloten PC hoort.

3. Stel je PC in

Ga op je PC naar het bureablad en klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte. Selecteer nu ‘Beeldscherminstellingen’. Er worden nu 2 schermen getoond. Selecteer het TV scherm en stel de resolutie van dit scherm in. Gebruik de hoogst mogelijke optie voor de beste kwaliteit.

Via Plex

Bij een draadloze verbinding is het onvermijdelijk dat er enige vertraging optreedt, daarom is het niet aangeraden om via een draadloze verbinding te gamen. Voor andere gebruiksdoelen, zoals het bekijken van een film, kan deze optie wel van pas komen.

Met Plex Media Server heb je via je TV toegang tot al je video’s, foto’s en muziek die op je PC staan. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk films streamen naar je televisie.

1. Installeer Plex Media Server op je PC en Smart TV

Ga naar de website van Plex en download jouw gewenste versie. Plex is beschikbaar voor oa. Windows, Mac, Linux en vrijwel alle Smart TV’s.

2. Open de Plex Media Server op je PC en log in met je account.

Indien je nog geen account hebt kun je deze kosteloos aanmaken.

3. Voeg je bibliotheken toe

Onder Beheer > Bibliotheken kun je bibliotheken toevoegen voor films, series, muziek en foto’s. Maak een bibliotheek aan en kies vervolgens een mediamap. De bestanden die in deze mediamap staan worden gesynchroniseerd met je bibliotheek waardoor deze vanaf andere apparaten, zoals je TV, bereikbaar zijn.

4. Open Plex op je Smart TV

Je zou je PC nu moeten kunnen zien via de Plex Smart TV app. Selecteer deze en je ziet de door jou toegevoegde bibliotheken verschijnen. Je kunt nu alle films, series, muziek en foto’s die je in deze bibliotheek hebt geplaatst bekijken via je televisie.

1 gedachte over “Hoe sluit ik mijn PC aan op mijn TV?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven