NVIDIA GeForce RTX 3080 variant met 20GB RAM uitgelekt

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti 20GB

Op de website van componentenfabrikant Gigabyte zijn, al dan niet per ongeluk, verschillende onaangekondigde videokaarten getoond. Zo is te zien dat er varianten van de RTX 3080 zijn met 20GB RAM. Dit betekent dat er binnenkort de keuze kan worden gemaakt tussen een RTX 3080 met 10GB, of een RTX 3080 met 20GB RAM.

In de lijst is ook te zien dat er een variant van de RTX 3070 zal worden uitgebracht met 16GB RAM. Net als bij de RTX 3080 zal er bij deze videokaart dus een keuze kunnen worden gemaakt in de hoeveelheid RAM: ditmaal kan er gekozen worden voor 8GB of 16GB.

Ook is de RTX 3060 te zien in dit overzicht. Deze zal alleen met 8GB RAM verkrijgbaar zijn.

Naam en releasedatum

Hoogstwaarschijnlijk zullen de modellen met meer werkgeheugen de naam ‘Ti’ of ‘Super’ krijgen. Dat zou dus betekenen dat er binnenkort een RTX 3080 Ti/Super en een RTX 3070 Ti/Super worden aangekondigd. Aangezien de ‘Super’-lijn van NVIDIA gaat om refreshes van videokaarten die al enige tijd op de markt zijn lijkt het erop dat het om Ti varianten zal gaan.

Bronnen verwachten dat de videokaarten zullen worden uitgebracht nadat AMD zijn Big Navi videokaarten heeft uitgebracht, wat dus betekent dat deze videokaarten in de komende maanden zullen worden uitgebracht.

Lees meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven