Hoe installeer ik een adblocker?

Hoe installeer ik een adblocker?

Vandaag de dag ontkom je bijna niet aan advertenties. Er wordt continu data zoals je zoekopdrachten en surfgedrag opgeslagen om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Advertenties leiden af van de inhoud van een pagina en verminderen de gebruikerservaring. Voor het bekijken van een video worden er vaak één of meerdere advertenties getoond, en tijdens het bekijken van de video is de kans groot dat deze onderbroken zal worden door nog een reclame.

Genoeg redenen om een adblocker te installeren. Een adblocker blokkeert zo goed als alle advertenties die op een webpagina worden getoond. Voor elke browser en mobiel apparaat is er wel een adblocker beschikbaar. Wij laten je zien hoe je op jouw browser en/of mobiele apparaat AdBlock installeert, de meest bekende een meestgebruikte adblocker.

De installatie

Ga naar de website van AdBlock en klik op ‘Haal AdBlock nu’. Je wordt automatisch doorverwezen naar de juiste versie voor jouw browser of mobiel apparaat. De installatie is eenvoudig en wijst zich vanzelf.

Na de installatie begint AdBlock direct met het blokkeren van advertenties, er is geen verdere configuratie vereist.

Voor iOS apparaten is de installatie net iets ingewikkelder. Installeer en open de app en klik op ’First: Enable Adblock!’. Schakel indien gewenst het tonen van niet-opdringerige advertenties uit en klik op ‘Next’. Wat niet-opdringerige advertenties zijn komt later aan bod. Ga naar het homescherm en vervolgens naar Instellingen > Safari > Materiaalblokkeringen. Schakel hier de 3 AdBlock materiaalblokkeringen in.

Tip: blokkeer echt álle advertenties

AdBlock blokkeert standaard niet alle advertenties. Zo worden bijvoorbeeld advertenties bij Google zoekresultaten wel nog getoond. Deze advertenties worden ‘niet-opdringerig’ genoemd. Om ook deze advertenties te blokkeren klik je op het AdBlock icoontje rechtsboven in je browser en vervolgens op het tandwieltje om naar de instellingen te gaan. Schakel vervolgens ‘Bepaalde niet-opdringerige advertenties toestaan’ uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven