Muisinstellingen meenemen naar andere games

Wanneer je verschillende games speelt wil je het liefst dat de muis-sensitivity in elke game hetzelfde is. Vooral in shooters kan de sensitivity het verschil tussen leven en dood betekenen. Wanneer je een bepaalde game een tijdje speelt zul je aanpassingsproblemen ervaren wanneer je overschakelt naar een andere game met net weer andere instellingen. Voor dit probleem bestaat een handige tool welke de muisinstellingen van de ene game kopieert naar de andere game. Hierdoor zijn je instellingen in elke game hetzelfde. We gebruiken de website mouse-sensitivity.com.

In de gratis versie van mouse-sensitivity kan niet voor elke game de muisinstellingen worden geconverteerd. Hiervoor is een betaald abonnement vereist. De prijzen variëren tussen €2,99 voor een maandabonnement en €59,99 voor een levenslang abonnement.

Muisinstellingen converteren

Stel je voor dat je gewend bent aan je Fortnite muisinstellingen en deze wilt meenemen naar een andere game, bijvoorbeeld DOOM: Eternal.

• De eerste stap is om deze games te selecteren in het ‘Convert from’ en ‘Convert to’ keuzemenu.
• Vervolgens voer je de gegevens in van je randapparatuur, namelijk de DPI van je muis en de grootte van je monitor.
• Selecteer het type ‘aim’ voor beide games. In de meeste gevallen zal hipfire voldoen.
• Selecteer de locatie van de muisinstellingen voor beide games. In de meeste gevallen pas je de muisinstellingen in-game aan, tenzij je deze instellingen aanpast via een apart config-file.
• Nu voer je de instellingen in die je van de ene game wilt meenemen naar de andere. In dit voorbeeld gaan we uit van een sensitivity in Fortnite van 7,5%.

muisinstellingen converteren

Muisinstellingen toepassen

Na het invoeren van de gegevens zet de tool ze om in instellingen die je in een andere game kunt gebruiken. In dit geval resulteert het in een horizontale en vertical sensitivity van 40 met een multiplier van 1.9. Vervolgens gaan we in het menu van de desbetreffende game op zoek naar de muisinstellingen en passen we deze aan voeren we de gegevens in die zijn berekend door de tool. Dit ziet er als volgt uit:

muisinstellingen converteren

Gefeliciteerd! Je hebt de muisinstellingen van de ene game succesvol weten mee te nemen naar een andere game.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven