Prince of Persia: The Sands of Time Remake is aangekondigd door Ubisoft en De reacties op de graphics zijn niet mals

Prince of Persia Remake

Ubisoft heeft een remake van Prince of Persia: The Sands of Time aangekondigd voor de PS4, Xbox One en voor PC via Uplay en de Epic Games Store. De game komt uit op 21 januari 2021 en kost €39,95.

Grafische verbeteringen en gameplay-verbeteringen

Volgens Ubisoft gaat het om een volledige remake welke wordt uitgevoerd door de Indiase studio’s Ubisoft Pune en Ubisoft Mumbai. Naast de grafische verbeteringen zijn er ook gameplay-technische verbeteringen doorgevoerd, bijvoorbeeld aan het vechtsysteem en aan de puzzels.

Een van de beste games ooit

Het origineel uit 2003 werd destijds zeer goed ontvangen en wordt gezien als één van de beste games van zijn generatie. Metacritic, een website waar cijfers die door recensenten zijn gegeven worden verzameld, heeft berekend dat 44 recensenten de game gemiddeld een 9,2 hebben gegeven.

De voorloper van Assassin’s Creed

De game is een 3D actie-platformer en is vooral onderscheidend vanwege de mogelijkheid om de tijd terug te spoelen. Maakt de speler een fout in een gevecht of tijdens een puzzel, dan bestaat de mogelijkheid om met behulp van de ‘Sands of Time’ de tijd enkele seconden terug te spoelen en de fout ongedaan te maken. Ook staat Prince of Persia bekend als de voorloper van Assassin’s Creed, daar de eerste Assassin’s Creed oorspronkelijk bedoeld was als een open-wereld Prince of Persia spin-off.

De trailer

Graphics van een mobiele game?

De trailer is echter niet met al te veel enthousiasme ontvangen. Met name de graphics (daar waar remakes en remasters eigenlijk om draaien) worden bekritiseerd. Deze zouden niet passen bij de huidige generatie consoles, maar eerder bij een game uit een eerdere generatie of bij een mobiele game. Niet geheel verrassend heeft de trailer op YouTube op moment van schrijven meer dislikes dan likes. Hieronder is een screenshot uit de trailer van de remake te zien.

Prince of Persia The Sands of Time Remake

Wat is jouw mening over deze game? Zit je al te popelen om met de remake aan de slag te kunnen of ben jij ook teleurgesteld in het (gebrek aan) niveau van de graphics? Zou het wellicht een poging van Ubisoft zijn om de interesse in de serie te peilen, om bij een goede ontvangst een nieuwe Prince of Persia game te ontwikkelen? Is het misschien een opmaat naar een remake van de gehele trilogie, bestaande uit The Sands of Time, Warrior Within en The Two Thrones? Laat ons in de reacties weten wat je denkt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven