Netflix abonnementen en prijzen

Netflix prijzen en abonnementen

Netflix is de meestgebruikte en meest bekende streamingsdienst ter wereld. In Nederland wordt het al door 3 miljoen mensen gebruikt en wereldwijd zelfs door ruim 190 miljoen mensen en daarmee laat het andere populaire streamingsdiensten als Disney+ met 60 miljoen abonnees (op dit moment nog) ver achter zich. Op Netflix (de Amerikaanse versie) staan bijna 4000 films en 2000 series. Met een abonnement heb je toegang tot al deze films en series en kun je ze zo vaak bekijken als je wilt. Wij zullen de verschillende soorten abonnementen en hun prijzen met je doornemen.

De prijzen en abonnementen

Netflix biedt 3 soorten abonnementen aan met prijzen die variëren van €7,99 tot en met €13,99.

 

Basic

Standaard

Premium

Maandelijkse kosten

€ 7,99

€ 10,99

€ 13,99

Aantal schermen waarop je tegelijkertijd kunt kijken

1

2

4

Aantal telefoons of tablets waarop je downloads kunt opslaan

1

2

4

Onbeperkte series en films

Kijk op je laptop, tv, telefoon en tablet

HD beschikbaar

 

Ultra HD beschikbaar

  1. Het aanbod

Met elk type abonnement heb je toegang tot alle films en series en kun je deze onbeperkt kijken. Met een goedkoper abonnement hoef je dus niet bang te zijn dat je niet niet tot alle content toegang hebt, andersom geldt dus ook dat een duurder abonnement geen toegang biedt tot extra content.

2. Het aantal schermen

Ben je van plan je abonnement met meerdere personen te delen, dan kan een duurder abonnement van pas komen. Met een Standaard abonnement kun je op 2 schermen tegelijkertijd naar Netflix kijken, en bij een Premium abonnement zijn dat er zelfs 4. Welk abonnement het beste bij jou past kan dus afhangen van het aantal personen waarmee je van plan bent je abonnement te delen.

3. De beeldkwaliteit

Met een Basic Netflix abonnement kun je films en series in SD kwaliteit bekijken, met een Standaard abonnement in HD kwaliteit en met een Premium abonnement in Ultra HD (4K). De meeste mensen zullen op zijn minst een scherm hebben die HD ondersteunt, terwijl ook het aantal mensen met een 4K scherm de laatste jaren flink toeneemt. Welk abonnement je het best bij je past kan daarom afhangen van de resolutie van je TV, monitor of welk scherm waarop je Netflix wil kijken dan ook.

Heb je bijvoorbeeld geen apparaten met een 4K scherm in huis, dan is er op basis van beeldkwaliteit geen reden om een Premium abonnement te nemen. Zelfs indien je wel over een 4K scherm beschikt zou het zomaar kunnen zijn dat je geen verschil merkt tussen HD en Ultra HD. Of je wel of geen verschil merkt hangt onder andere af van de grootte van je scherm en de afstand tot je scherm. Kijk je Netflix op een groot 4K scherm en zit je redelijk dichtbij, dan is de kans aanwezig dat je kijkervaring erop vooruit gaat met Ultra HD content.

4. Je Budget

Uiteraard is je budget ook een belangrijke factor. Kan of wil je geen geld uitgeven aan een duurder Netflix abonnement, dan kan een goedkoper abonnement uitkomst bieden. Zeker wanneer je abonnementen van meerdere streamingsdiensten zoals Disney+, Videoland of Amazon Prime Video afneemt of wil afnemen kunnen de kosten aardig oplopen.

Omdat al deze streamingsdiensten maandelijks opzegbaar zijn en je er dus nooit lang aan vastzit wisselen veel mensen tussen deze diensten. Zo kun je de ene maand voor Netflix kiezen, de maand daarop voor Disney+ en ga zo maar door. Op deze manier kun je toch alles kijken zonder te veel te betalen. Wil je bijvoorbeeld graag The Witcher zien, maar wil je daarnaast niets van The Mandalorian missen, dan kan het wisselen tussen streamingsdiensten en goede en goedkope optie zijn om dit doel te bereiken.

Bespaar kosten

Doordat je met de duurdere Netflix abonnementen op meerdere schermen tegelijkertijd kunt kijken is het een goed idee om je abonnement te delen met vrienden of familie. Een Premium abonnement kost €13,99 per maand, hiermee kun je op 4 schermen tegelijk kijken. Zou je dit abonnement met 3 vrienden of familieleden delen, dan betalen jullie slechts €3,50 per persoon per maand.

Ook kan het lonen om een minder uitgebreid televisiepakket te nemen. Met een Netflix abonnement kan het zo zijn dat je veel minder vaak naar reguliere televisie kijkt. Aan al die dure extra zenderpakketten heb je dan misschien geen behoefte meer. Het kan zo zijn dat het opzeggen van zenderpakketten de kosten van Netflix compenseert, of dat je er financieel zelfs op vooruit gaat.

Heb je überhaupt Netflix nodig?

Of je überhaupt een Netflix abonnement nodig hebt is een persoonlijke keuze. Ben je bijvoorbeeld een filmliefhebber, dan kan het zo zijn dat je Netflix best aan je voorbij kunt laten gaan. Het filmaanbod is vrij beperkt en de kwaliteit van de Netflix Original-films is vaak (op uitzonderingen na) van een bedenkelijk niveau. Hou je meer van series, dan kan Netflix best interessant zijn. Hoewel de kwaliteitskwestie ook bij Netflix Original-series speelt (op uitzonderingen na), staan er ook veel series op Netflix die door derden zijn geproduceerd zoals Vikings, Peaky Blinders, Breaking Bad en Friends.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven