Waar kun je het euroteken vinden op je toetsenbord? (Windows en Apple Mac)

Het vinden van het euroteken kan soms een lastige opgave zijn. Zeker wanneer je overstapt van Mac naar Windows of andersom kun je even wat tijd nodig hebben om te wennen aan de verschillende toetsenborden en toetsencombinaties. Elk van deze besturingssystemen heeft zijn eigen toetsencombinatie om het euroteken tevoorschijn te halen. Wij leggen je uit hoe je het euroteken kan vinden op jouw toetsenbord, of je nu gebruik maakt van Windows of van Mac.

We gaan ervan uit dat je gebruik maakt van de QWERTY indeling, dit is de meestgebruikte indeling in Nederland. In sommige andere landen, bijvoorbeeld België, wordt juist veel gebruik gemaakt van de Azerty indeling.

Het euroteken in windows

Alt Gr + 5

De Alt Gr toets vind je rechts van de spatiebalk. Op sommige toetsenborden staat er slechts Alt op deze toets, en niet Alt Gr. Het gaat in ieder geval om de rechter Alt toets, de linker Alt toets is links van de spatiebalk te vinden. Bij sommige toetsenborden is er ook een euroteken te zien op de 5 toets.

Waar euroteken vinden Windows toetsenbord

Het euroteken in Apple Mac OSX

Alt/Option + Shift + 2

De Alt en Option bevinden zich op dezelfde toets bij een Mac toetsenbord. Bij sommige toetsenborden is er ook een euroteken te zien op de 2 toets.

Apple Macbook (Pro)

Alt/Option + 2

Bij een Macbook of Macbook Pro is er een toets minder nodig. Het indrukken van de Shift toets is hier overbodig.

Kom je er toch niet uit?

Kopieer dan dit euroteken: €. Je kunt hem daarna plakken waar en wanneer je maar wilt.

Lees meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven